BladeRunner napisał:
W tej kwestii Olo jest i będzie miał długo żółtą koszulkę lidera.
oj chyba będzie stał na miejscu drugim i to nie wiadomo jak długo jeszcze
.....
Wcześniej Radio Zet poinformowało, że Kancelaria Prezydenta kupuje w dużych ilościach miniaturowe alkohole, zwane potocznie "małpkami". Radio Zet dotarło do dokumentów potwierdzających zakupy. - Ktoś w Kancelarii Prezydenta ma problemy z alkoholem - komentował na gorąco poseł Janusz Palikot.
Radio Zet zaznaczyło, że w swoich nietypowych zakupach urzędnicy prezydenta są osamotnieni. W ciągu ostatniego roku miniaturek nie zamawiały ani Kancelaria Premiera, ani MSZ, Ministerstwo Finansów czy resort skarbu.
- To dowód na to co mówię już od dawna. Ktoś w Pałacu Prezydenckim ma problemy z alkoholem - komentował informacje poseł Janusz Palikot. - Nie ma zwyczaju dawania gościom Pałacu Prezydenckiego miniaturowych butelek. Osoba, która ma problemy z alkoholem chowa taką buteleczkę do torebki albo do kieszeni marynarki - mówił kontrowersyjny poseł PO.
- Można przypuszczać, iż problem alkoholowy prezydenta Kaczyńskiego jest poważniejszy niż swego czasu pisałem. Przyznam, że kiedy docierały do mnie sygnały o częstym nadużywaniu alkoholu przez głowę państwa, myślałem, iż sprawa dotyczy wielkiej miłości prezydenta do wina. Tymczasem na podstawie informacji przedstawionych przez Monikę Olejnik w Radiu Zet nie da się wykluczyć znacznie poważniejszego przypadku - napisał na swoim blogu Janusz Palikot. "